Vitaminok a csontritkulás kezelésére és megelőzésére

A csontritkulás a leggyakoribb típusa a csontbetegségeknek. A kutatók becslése szerint ötből egy ember szenved csontritkulásban 50 éves kor felett. A csontritkulást a ritkuló csontszövet és a csont sűrűségének csökkenése okozza. Bizonyos vitaminokkal azonban le lehet lassítani ezt a folyamatot, rendszeres fogyasztásukkal megelőzhető a csontritkulás.

Vitaminok a csontritkulás kezelésére és megelőzésére

D-vitamin

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, így a test zsírszöveteiben tárolódik. Nagyon fontos azon emberek számára, akik csontritkulásban szenvednek, hiszen nagymértékben segíti a kalcium felszívódását és gondoskodik arról, hogy folyamatosan elegendő mennyiségű kalcium és foszfor legyen a vérben. A kalcium és a foszfor a csontok építőkövei, de D-vitamin nélkül mit sem érnek. A D-vitamint természetes formában megtaláljuk a sajtokban, halakban, a vajban, a tejben és a gabonafélékben.

C-vitamin

A C-vitamin létfontosságú a növekedéshez, fejlődéshez, ezenfelül a test minden egyes szövetét regenerálja. Nagyon fontos, hogy folyamatosan pótoljuk, hiszen e vízben oldódó vitamin a vizelettel távozik. A csontritkulásban szenvedő egyének számára elengedhetetlen, mert a C-vitamin segíti a sebgyógyulást, karbantartja a porcokat, a csontokat és a fogakat. A C-vitamin segíthet a ritkuló csontszövet következtében fellépő csontritkulás kezelésében is. A C-vitamin megtalálható a legtöbb gyümölcsben és zöldségben, legnagyobb mennyiségben a paprika, a citrusfélék, a paradicsom, a piros bogyós gyümölcsök, a sötétzöld leveles zöldségek és a brokkoli tartalmazza.

K-vitamin

K-vitamin szintén zsírban oldódó vitamin és a véralvadást segíti. A K-vitamin fogyasztásával megelőzhetőek a vérrögök. A csontritkulást is jól kezeli. A K-vitamin megtalálható a káposztában, a karfiolban, a spenótban, a zöld leveles zöldségekben, a gabonafélékben és a szójababban.

A-vitamin

Az A-vitamin, mint más zsírban oldódó vitamin, harcol osteoporosis ellen, mert mert segít formában tartani a fogakat, csontvázat és a lágy részeket, a nyálkahártyákat és a bőrt is. Az A-vitamin állati eredetű táplálékokban található meg, így a tojás, a hús, a tej, a sajt, a tejszín, a máj, a vese nagy koncentrációban tartalmazza.

Csontritkulás elleni készítmények

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!